KRIMINOLOGIJA SKRIPTA PDF


OLOGIJA-NAUKA0KRIMINAUTETUIUCINITELJIMAKRIVICNIHDJELA. ojaproucovouclniteliekrivicnlhdjela. kriminologija skripta free PDF ePub Mobi. Download kriminologija skripta free PDF, ePub, Mobi. Books kriminologija skripta free PDF, ePub, Mobi. Page 1. Bjanka Maravic studies Art & Design, Comics and Graphic Novels, and Creative Media.

Author: Tygocage Sazuru
Country: Montenegro
Language: English (Spanish)
Genre: Software
Published (Last): 18 February 2006
Pages: 471
PDF File Size: 17.89 Mb
ePub File Size: 7.78 Mb
ISBN: 464-7-19100-887-7
Downloads: 3480
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Felmaran

Povodi su dodatni uslov za nastanak pojave. Za razliku od religije, sujeverje je uvek imalo negativnu ulogu, kao izrazita sugestibilna reakcija, koja je pod vidom otklanjanja crne magije od zla uticala na podsticanje kriminalnih radnji.

Stetne posledice su velike. Vaspitanje podrazumeva pravilan drustveni i intelektualni razvoj dece i vaspitanja mladih. Pocela je da se gubi granica izmedju legalnog i nezakonitog poslovanja u ekonomiji, a korupcija je postala model uspesnog ostvarivanja licnog, grupnog i svakog drugog cilja.

Savremena istrazivanja i pokusaj tipologije delikvenata su pokusali dokazati da to nije bolesnik u psiholoskom smislu vec osoba sa nekontrolisanim seksualnim porivima, sa drustvene margine i seksualno poremecen.

Kriminologija skripta

Saobracajna delikvencija i kriminalitet su u tesnoj vezi. Odnos coveka i prirode je uzajaman, ali je priroda uslov opstanka coveka.

Jos uvek nedostaju uslovi obezbedjenja sigurnosti podataka i bezbednosni zahtevi zasnovani na medjunarodno prihvacenim standardima. Ovi pristupi su nastali pod uticajem medicinskih nauka, pri cemu se socijalno-patoloski faktor uzrocno povezuje sa bolescu i poremecajima psihe, sa trajnim ili privremenim dusevnim oboljenjima, poremecajima ili zaostaloscu u dusevnom razvoju.

  GALWAY HORNPIPE PDF

POLITIKA Politika obuhvata ukupnost procesa, odnosa i institucija regulacije zivotnih aktivnosti, interesa i konflikata u okviru neke globalne zajednice. Za postojanje genocida nebitan je broj zrtava i nacin njihovih ubistava. Manija je stanje bolesno povisenog raspolozenja.

Diferencijacija se vrsi prema kriterijumima vrednosti i vrednosnim orijenacijama i oblicima 21 svesti koji ih formiraju. Posebni faktori uticaja na maloletnicku delikvenciju su uticaji porodice, skole, slobodnog vremena, sredstava masovne komunikacije i licnosti maloletnika. DIPRE je skipta anomalije koje se manifestuju u vidu ekscesa, atrofije, inverzija i devijacija tri vrste instikata: U tom stanju one sripta, javlja se panicno stanje gusenje, tahikardija, nesanica i neodoljiva potreba za trzenjem pomoci.

Kod kalsicnog reketa postoje 3 situacije: Please re-enter recipient e-mail address es. U periodu adolescentne krize licnost traga za sopstvenom identifikacijom. Konvencija UN protiv transnacionalnog organizovanog kriminala i 3 posebna dokumenta; Komiteta za organizovani kriminal Medjunarodnog udruzenja sefova policije i Komiteta eksperata UN i Saveta Evrope.

Kriminologija skripta – PDF Free Download

Mnogi od serijskih ubica su imali neobican i neprirodan odnos sa majkom. Finding libraries that hold this item Manifestuje se u vidu pojacane osetljivosti, nemogucnost samokontrole, glavobolja, napadi besnila.

Postoje misljenja da su biopsiholoske osobine coveka ogranicene da bi zadovoljile sve potrebe koje zahteva saobracaj, to se posebno odnosi na umor, pospanost, dejstvo narkoticnih sredstava i uticaj alkohola. Faktori uzrocnosti se dele na: Iz tog sukoba nastaje kriminalno ponasanje. Moze se javiti i kod normalne i zrele osobe, obicno kao reakcija na produzeni akutni stres. Za ovu pojavu se vezuju uzroci u poremecijima porodicnih odnosa nepravilni razvoj dece, neadekvatno vaspitanje, zlostavljanje dece Kod njih je veoma visok procenat emocionalne nezrelosti, nepouzdanja, nestabilnosti, neuroticnosti i ispodprosecne IQ ispod Your Web browser is not enabled for JavaScript.

  COMMAX CDV-40Q PDF

Porodicno stanje odlikuje visok procenat alkoholicara i lica sa izvesnim poremecajima.

Vazan ekonomski cinilac koji u skropta sa siromastvom generise delikventne sklonosti je nezaposlenost obelezje kada manji ili veci deo radno sposobnog stanovnistva, protiv svoje volje nije angazovan u proizvodnji ili dr.

Ovakva lica su sklona sexualnim deliktima i kr. Feri je kriminalce delio na trigrupe: U pubertetskoj fazi do Treci ovu pojavu objasnjavaju posledicama stresnog zivota, ekonomskom nesigurnoscu, ispraznim zivotom itd.

Vaspitna zapustenost ogleda se u odsustvu dusevnog, intelektualnog i moralnog razvoja licnosti.

KRIMINOLOGIJA – SKRIPTA

Zagadjivanje biosfere moze biti nuklearno, industrijsko, saobracajno, urbanisticko Please verify that you are not a robot. Rade u grupama od 3 do 5 clanova. Obicno se dele na: