AERODYNAMICA VLIEGTUIG PDF


Zowel tijdens het opstijgen, als tijdens de vlucht en het landen van een vliegtuig werken er een heleboel krachten op in. Deze krachten worden onder andere. Zie je een grote variƫteit aan taken zoals onderhoud van vliegtuigen en helikopters, planning, inspectie van luchtwaardigheid, luchthavenbeheer als jouw. Phone, Suggest a phone number Docent vliegtuig/helikoptertechniek, helikopter-aerodynamica en als theorie en praktijk. Work Position.

Author: Mikakasa Voodoolar
Country: Cuba
Language: English (Spanish)
Genre: Software
Published (Last): 20 August 2006
Pages: 117
PDF File Size: 11.20 Mb
ePub File Size: 13.98 Mb
ISBN: 872-3-73841-227-8
Downloads: 82543
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Meshura

Parasitaire weerstand – Wikipedia

Als we al deze situaties bekijken, kunnen we zeggen dat er vier hoofdkrachten, lift, thrust, drag en gewicht zijn, die bij iedere beweging opgesplitst worden in verschillende componenten. Luchtvaart naar jaar Luchtvaartincident of vliegramp. P Pitotbuis Propeller Aeroddynamica straalmotor.

Deze resultante werkt in tegengestelde zin, maar in dezelfde richting als het gewicht. Als we het vliegtuig naar rechts laten draaien, dan moet de staart naar links bewegen ten opzichte van de as. Nu kan door verschillende factoren, zoals vleugelprofiel, kleppen, rolroeren, e.

Het principe van Bernoulli zegt: In andere projecten Wikimedia Commons. Het Reynolds-nummer Deze invloedsfactor is laag in het wijdse luchtruim en bij berekeningen voor vliegtuigen wordt dan ook vliegfuig rekening gehouden met het Reynolds-nummer.

Lift is de opwaartse kracht gerealiseerd door een draagvlak wanneer dit door de lucht beweegt. Nu is de totale gerealiseerde kracht van de vier motoren samen door het zwaartepunt gelijk aan 4xF. Hierbij aerodtnamica, voor de vier hoofdkrachten, weer dezelfde formules.

Drag werkt vlidgtuig aan de windrichting. We krijgen dus een horizontale componente van lift, naar de binnenkant van de bocht toe. Hier wordt de linkervleugel naar beneden gedrukt en de rechtervleugel naar boven. Informatie Gebruikersportaal Snelcursus Hulp en contact Donaties. Overgenomen van ” https: Voor deze zes krachten die nu op ons toestel inwerken tijdens een klim gelden vlliegtuig formules: Deze krachten zijn de vier hoofdkrachten van het vliegtuig.

  DA LITE 40973 PDF

Drag is de kracht die naar achter toe werkt en tegengesteld is aan de beweging van het vliegtuig door de lucht. Daardoor is de druk aan de linkerkant groter dan die aan de rechterkant.

Parasitaire weerstand

Als we de linkerrolroeren naar beneden drukken, dan stijgt de snelheid boven het draagvlak en daalt die onder het draagvlak. In dit hoofdstuk bespreken wij deze krachten, die zowel gelden voor de CH Hercules als voor elk ander type vliegtuig.

Laaste wijziging maandag 13 maart Auteurs: Bij een bocht wordt lift verdeeld in twee componenten, waardoor ook een centrifugale kracht ontstaat. Die is gelijk in grootte, maar tegengesteld van zin aan de horizontale componente van lift. F Flaperon Flightdatarecorder Fly-by-wire Frise-rolroer. Deze pagina is voor het laatst bewerkt op 26 dec om We bouwen deze formule om: Zie de categorie Aircraft components van Wikimedia Commons voor mediabestanden.

Deze invalshoek is identiek als die bij de lift. Gewicht werkt altijd naar het middelpunt van de aarde toe. Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie. Teken mijn gastenboek Bekijk mijn gastenboek Laaste wijziging maandag 13 maart Auteurs: Weer door het principe van Bernoulli zal een grotere druk naar boven ontstaan dan naar onderen en zo wordt de staart naar boven en de neus naar beneden gedrukt.

We kunnen de hoek, die een vliegtuig maakt t.

  HARTFORD NOMOGRAM PDF

De wrijving De drag gevormd door het voorbijgaan van lucht langs vliegtuigonderdelen. Het gewicht is de kracht die veroorzaakt wordt door het vliegtuig en de lading. De krachten die inwerken op het vliegtuig worden vooral veroorzaakt door de invalshoek, de aerofynamica van de lucht, de snelheid, de motor, de vlifgtuig, de vleugeloppervlakte en het gewicht. Onder deze krachten beschouwen we thrust en lift als de positief werkende krachten. De componente van drag Deze werkt in dezelfde zin en richting als de hoofdkracht drag.

De interferente drag Door de wederzijdse werking van luchtstromen op elkaar bij het samentreffen ervan, krijgen we deze interferente drag.

aerodynmica Bij de vleugels en het horizontale staartoppervlak wordt lift geproduceerd en bij de propeller wordt er thrust of stuwkracht geproduceerd. Deze formule werken we uit voor een staafje dat in een luchtstroom beweegt.

Zie de gebruiksvoorwaarden voor meer informatie. Dit is de ongewenste, maar onvermijdelijke drag die voortkomt uit de lift en daalt als de invalshoek vermindert. Teken mijn gastenboek Bekijk mijn gastenboek. Voor deze zes krachten die nu op ons toestel inwerken vlieggtuig een klim gelden volgende formules:.

Deze kracht grijpt net als thrust en lift aan in het zwaartepunt. De formule van het Reynolds-nummer: Commonscat met lokaal zelfde link als op Wikidata Wikipedia: